Råfòr - hund

VOM serien er et norskprodusert råfôr. Råvarene som benyttes kommer utelukkende fra norske slakterier som er godkjente og kontrollerte leverandører av kjøtt til menneskemat.

Produsenten har ett ufravikelig krav om å benytte kun norske råvarer ettersom norsk bufe bærer lite sykdom. Norske krav til husdyrproduksjon er svært strenge både med tanke på dyrevelferd og dyrehelse. Dette sikrer trygge sluttprodukter til deg.

VOM består av kun animalske produkter. VOM serien er laget av plussprodukter, dvs de delene av dyret som er til overs etter at fileter og koteletter er skåret ut. I Norge er velstanden kommet så langt at deler av dyret som for noen tiår tilbake lå på middagsbordet, ligger nå i fôrskålen. Innmat som vom, lever, lunge og nyre er spesielt næringsrikt og sammen med kjøtt- og fett avskjær  utgjør dette første klasses råvarer fra storfe, lam og gris.

Råvarene som benyttes i produksjon er: kylling, blandet innmat fra storfe, lam og svin, storfevom, laks, okselever og egg. Alle blandingene fra Vom og Hundemat er tilsatt vitaminer og mineraler som dekker hundens daglige behov.

Fra kylling kjøper VOM plussprodukter som skinn, vingespiss, hals, kjøttavskjær, bein, lever, hjerte og krås. Kjøttrike bein er rik på næringsstoffer og finnes i alle blandingene med kylling. Du vil finne små bein og bruskbiter i fôret. Disse vil ikke medføre helsefare for hunden din, men gi ett viktig bidrag til fett, protein og mineraler. Kylling er også den kjøttråvaren hvor proteinet har den mest optimale sammensetningen av aminosyrer. Kylling danner derfor basis i  de fleste blandingene.

Eggene er den eneste av de animalske ingrediensene som er kokt. Innblanding av egg gir ett svært godt bidrag til essensielle aminosyrer. Proteinet i egg tas bedre opp når egget er kokt.

Laksen som benyttes er selvsagt fra norske oppdrettsanlegg. VOM benytter midtfileten, hode og spor. Med sitt sitt høye innhold av omega-3 bidrar laks med de essensielle fettsyrene DHA og EPA. Laksen inneholder også astaxanthin som er ett svært kraftig antioksidant.

Ingen av VOM's produkter er tilsatt smaks- eller fargestoffer. De er ikke varmebehandlet, inneholder ikke konserveringsmidler og er ikke tilsatt vann.

 

 

NaNAMor har Active og Taste serien i 1/2 kg's pølser på lager til enhver tid

ACTIVE  

ACTIVE serien er førstevalget om man ønsker å gi hunden en fullfôrblanding. Produktene er beregnet som fullfôr til normale, friske og utvokste hunder med et moderat til høyt aktivitetsnivå. Serien består av tre blandinger som alle er komponert av råvarer fra ulike dyr. ACTIVE serien kan også benyttes som tilleggsfôr i kombinasjon med tørrfôr eller annet våtfôr.          

ACTIVE FULLFÔR  

ACTIVE fullfôr, som før het Hundemat (nr33) er VOM's høykvalitets basisfôr. Sammen med ACTIVE fullfôr m/laks er dette de mest populære blandingene. Fôret er basert på råvarer fra kylling, svin og storfe. Dette er ett allsidig fôr. Har du en hund som trenger ektstra energi, øker du enkelt dagsrasjonen.       

ACTIVE FULLFÔR MED LAKS   

Denne blandingen, tidligere  Hundemat m/laks (nr25), er i tillegg til råvarer fra kylling, svin og storfe også tilsatt laks. Dette gir enda bredere fettsyreprofil og et høyt nivå av de essensielle omega-3 fettsyrene DHA og EPA. ACTIVE m/Laks er noe fetere, men er likevel riktig for de fleste hunder. Har du en overvektig hund kan du vurdere andre blandinger som f.eks. protein rikt fullfôr fra ACTIVE serien eller DIGESTIVE.

 

 

PUPPY - EN NATURLIG START PÅ ET LANGT HUNDELIV

Fra første munnfull med fast føde er valpen fra naturens side tilpasset en kjøttbasert diett. Ulvevalpene slikker ulvemor i munnviken som gulper opp sitt siste bytte til de små. På samme måte vil hundevalper slikke tispa i munnviken og få sine første smaker på annet enn morsmelk.

Vom og Hundemat har utviklet en egen blanding til valper som består av kylling, storfevom, laks, egg og okselever. Blandingen sikrer valpen rikelig med nødvendige næringsstoffer og tar spesielt hensyn til valpens protein og energi behov.

Valpefôret kan gis alene eller i kombinasjon med annet valpefôr (tørrfôr eller våtfôr) fra 3-4 ukers alder og til hunden er ferdig utvokst. Valpefôret er også godt egnet til drektige og lakterende tisper.

For riktig fôringsmengde kan du frem til valpen oppnår ca 40% av forventet voksenvekt, gi den 4-5% av kroppsvekten pr dag. Fra valpen har oppnådd 40% til den har oppnådd 80% av voksen kroppsvekt, kan du gi den 3,5% av kroppsvekten. Deretter kan du frem til den er utvokst trappe ned til ca 2% av kroppsvekten pr dag.

Valpens energibehov vil variere mye med rase, miljø, stress- og aktivitetsnivå og det er viktig at man prøver seg frem til hva som er den perfekte dagsrasjonen og justerer deretter.

Vær nøye med å ta vare på valpens appetitt, den bør spise når den tilbys mat. Vil ikke valpen spise bør du ta maten vekk. Ikke fall for fristelsen og stadig tilby en småspist hund stadig mer smakfull kost. Valpen bør være i godt hold uten å være overvektig.

 

Kjøttboller kommer i pose på 560 gram. Active laks, Puppy, digestive og Taste Lam kan fåes i butikken.

TASTE

TASTE er en serie med produkter enten fra en bestemt dyreart eller en type innmat. Produktene egner seg svært godt som tilleggsfôr sammen med tørrfôr eller som ingrediens i eget komponert råfôr. Her er det bare å mikse etter ønske og behov. Alle typene er tilsatt vitamin- og mineralpremiks og kan fint benyttes som fullfôr i perioder ved f.eks eliminasjonsfôring ved allergiutredning. Taste sortimentet består av 4 retter, 100% kylling, 100% lam, 100% storfe og 100% storfevom. De produktene som ikke naturlig inneholder bein er tilsatt ekstra kalsium.  

TASTE 100% KYLLING

Ren kylling har vært en del av sortimentet i mange år og er ett populært produkt. Kylling er en av de råvarene VOM har som er best egnet som fullfôr, siden kylling protein er meget høyverdig og har en svært god aminosyreprofil. 100% kylling er dessuten ett svært luktsvakt og delikat produkt.  

TASTE 100% LAM

Ren lam er ett nytt produkt og består av blandet innmat og kjøttavskjær fra lam samt lammevom. Produktet har svært god smakelighet og en sikker vinner hos hunden.          

TASTE 100% STORFE

Dette produktet består kun av råvarer fra storfe. Det benyttes lunge, strupe, lever, nyre, vom og kjøtt/fett avskjær.

 

 

DIGESTIVE     

DIGESTIVE består av kylling, storfevom, ris og betefiber* og er den eneste blandingen som inneholder karbohydrater. Risen kokes lenge slik at den er lett omsettelig. Dette gir ett produkt med lavere energitetthet og noe lavere opptagelighet. Blandingen inneholder fortsatt i hovedsak kjøttråvarer, men er med sitt lave kaloriinnhold samt innslag av fiber bedre egnet til lite aktive hunder og/eller hunder som sliter med hard mage. Blandingen kan brukes som fullfôr eller tilleggsfôr.

 *Betefiber er det som er igjen fra sukkeroen etter at sukkeret er utvunnet. Betefiber gir moderat fermentering i tykktarmen begrenset antall av helsefremmende  bakterier i tarmen. Betefiberet er tørket og malt før det tilsettes fôret.