Artophar Omega3 er spesialutviklet flytende fiskeolje for hund og katt. Fiskeoljen har en samensetning av de viktige fettsyrene EPA, DHA, ALA og DPA, som gir dyret riktig dosering.
Daglig bruk av Artophar Omega3 gir en sunn og friskt hund og katt med styrket immunforsvar. 
Artophar Omega3 er molekylærdestillert, fri for A- og D- vitaminer og passer sammen med all hundemat.

Artophar Omega3 for dyr lages med høyeste teknologisk produksjonsprosess, hvor raffinering og molykylærdestillering gir fiskeolje av høy kvalitet og renhet. Dette er med på å sikre at du får fiskeolje som er fri for miljøforurensning.

Artophar omega3 for hund og katt er produsert under farmasøytisk kontroll av GMP-godkjent norsk levrandør. Produktene til Artophar tilfredstiller EU-kravene. Vår norske produsent er en betydlig aktør på produksjon av fiskeolje nasjonalt og internasjonalt. Deres kompetanse på kvalitet og farmasøytisk kontroll er med på å gjøre at Artophar til en hver tid vil være helt fremst på våre produkter.

Doseringen av fiskeolje for hund og katt er gjort ut fra forskningsresultater og veterinæranbefalinger.

Sunnere og friskere
Det har lenge vært klart at omega-3 har en rekke helsefremmende effekter på mennesker. Nå kan vi endelig glede oss over at de siste års forskning på Omega-3 for dyr er klar: - De flerumettede fettsyrene EPA/ DHA/DPA/ALA, som finnes i omega-3 fra fiskeolje, er avgjørende for dyrets utvikling og helse. I tillegg forebygger den mange av de vanligste sykdommene. Her gir vi deg en oversikt som viser hvorfor du bør gi dyret ditt omega-3.

Motvirker betennelse
I forsammensettingen til hund og katt er det viktig at det er et riktig forhold mellom de nødvendinge fettsyrene omega-3 og omega-6. Dagens tørrfor inneholder allerede store mengder av omega-6. Omega-6 fettsyrene har bl.a. en betennelsesøkende effekt på celler, mens omega-3 har en betennelsesdempende effekt. Derfor er det viktig at det totale kosttilskuddet har et balansert innhold av disse to fettsyrene. For lite omega-3 fiskeolje kan føre til økt betennelsesnivå hos dyr. Dette gjør det igjen vanskeligere for dyret å selv kunne bekjempe sykdom og betennelse.

EPA og DHA (fettsyrene i Omega-3 fra fisk) lager signalmolekyler som virker dempende på betennelsesprosessen i vev. Effekten av fettsyrene er positiv på flere nivå i betennelsesprosessen, både i muskler, sener, ledd, på immunforsvaret og ved sykdom.

Bedre pels
Omega-3 fettsyrene har meget stor betydning for pelsens kvalitet. Ved bruk av omega-3 får hårcellene tilstrekkelig metting av fettsyrer, noe som gir en glansfull kvalitetspels. Pelsen blir myk og volumet øker.  Driver du med eksteriørutstilling er en ”omega-3 pels” med å gi dyret ditt det nødvendige ekstra som skal til for et godt resultat.

Gunstig for potene
Daglig bruk av omega-3 er med på å hindre sprekkdannelse og uttørkede poter. De essensielle fettsyrene er nødvendig for at dyret skal ha gode og elastiske poter som er behagelig å gå på.

Mindre kløe og hudplager
Kløe i huden kan skyldes flere faktorer og kan bli plagsomt om dette får utvikle seg ut over det som er normalt. Forallergi eller et missforhold mellom inntak av omega-6 og omega-3 kan være noen av årsakene til kløe i huden til dyr. EPA fettsyren i omega-3 er kroppens naturlige betennelsesdempende stoff og vil kunne bekjempe slike typer irritasjoner i huden på egen hånd. Mangel på fettsyrer kan gi tørr og glansløs pels, flassing, økt håravfall, økt tendens til hudsykdommer og økt kløe i huden.

Friskt øye
Omega-3 fettsyren DHA er nødvendig for å utvikle et friskt øye. Får dyret for lite fiskeolje, kan dette føre til uønsket utvikling av øyet. DHA er det viktigste fettet i synsnerven, og det blir utskiftet ca. hver 10. dag. Derfor er det meget viktig at drektige og diede dyr får fiskeolje. Raser som øyelyses vil med stor fordel ha nytte av fiskeolje gjennom hele livet.

Mindre røyting
Røyting er en naturlig prosess  som skal gå sin gang. Likevel er det store forskjeller på hvor mye og hvor lenge hvert dyr røyter. Fettsyrene som er i omega-3 fiskeoljer har en funksjon i dette samspillet. Celler i pels og hud som har riktig innhold av fettsyrer sikrer et riktig håravfall. Dyr som tar omega-3, får en pels som røyter mindre og bygger seg raskere opp igjen. En ”omega-3 pels” gir aldri en fullstendig nedrøytet og matt pels.

Godt for muskler og ledd
En rekke undersøkelser viser at DPA fettsyren har en gunstig effekt på muskler og ledd. Ved daglig bruk vil man oppnå

reduksjon i stivhet og ømhet i ledd. Omega-3 gir også mindre bruskslitasje og virker forebyggende på leddbetennelse. For hunder vil ”smurte” muskler og ledd gi en bedre hverdag hvor gode bevegelser er med på å gir mange fine hverdagsturer for deg og hunden.

Bedre på lydighet, spor og agility
DHA, en av de to essensielle fettsyrene i omega-3, er viktig i hjernecellenes signalfunksjon. Med tilstrekkelig mengde med omega-3 fungerer prosessene godt. Informasjonen bearbeides hurtigere og øker kapasiteten og evnen til læring. DHA har også vist seg å ha en gunstig effekt på hukommelse og konsentrasjonsevne. Få dager etter tilskudd av Omega-3 er phosphatidylserin-innholdet i hjernen tredoblet. Omega-3 fettsyrer er også viktig for luktesansen, og økt tilførsel av Omega–3 vil bedre luktesansen i løpet av 1-2 måneder.

Dette betyr at de som driver lydighetstrening, sportrening eller agility kan regne med å få økt fremgang ved bruk av omega-3.

Hjerte og karsystem
Omega-3 er med å hindre fettansamling i blodet, redusere kolesterolet og rense veggene i blodårene, slik at man minsker faren for avleiring. Studier på hunder viser at ca 10 % av friske hunder faktisk har for høyt blodtrykk. Hos hester er det vist at lungeblødning utløst av anstrengelse, har sammenheng med høyt blodtrykk i lungene. Fettsyrene EPA og DHA er med på å redusere blodtrykket, stabilisere hjerterytmen og redusere faren for sykdom i hjerte og karsystemet.

Bedre nyrefunksjon
Tilskudd av omega-3 reduserer mengden av kolesterol i blodet, protein i urin og bedrer nyrefunksjonen. Det er også vist at Omega-3 har en betennelsesdempende effekt på autoimmun nyresykdom, den mest vanlige nyresykdomen hos dyr.

Styrker kroppens celler og immunforsvar
Omega-3 fettsyrene ALA, EPA og DHA har en viktig rolle i celler og for kroppens immunforsvar. Av omega-3 fettsyrene lager kroppens celler vevshormoner med helt spesielle egenskaper. EPA og DHA har også en essensiell funksjon i muskelceller, leverceller, fettvevceller, nerveceller, endotelceller og har en funksjon.

Pris kr 199,-