Råfòr - katt

Katten er en kjøttetende jeger i enda større grad enn hunden. Det betyr at kattens fordøyelsessystem og metabolisme er tilpasset animalsk føde rik på proteiner og ikke en stivelsesrik diett. Katten har behov for næringsstoffer som en vegetabilsk diett ikke tilfører. Kun en diett bestående av animalske råvarer vil gi katten riktige mengder nødvendige næringsstoffer.

Vom og Hundemat har utviklet kattemat basert på samme prinsipper som for hundematen - rått kjøtt med høy smakelighet og fordøyelighet.

Kattematen kommer I to varianter. Ulike deler av kylling danner basis for begge produktene.

 

Diabetes: Katter er fra naturens side som sagt ikke tilpasset en kost rik på karbohydrater. Stivelse og sukkerarter gir høyt blodsukker som fører til økt produksjon av insulin. En stivelsesrik kost er en belastning for bukspyttkjertelen som må produsere store mengder insulin. Dette kan føre til utvikling av diabetes i katter.

Taurin regnes som en essensiell aminosyre for katter. Da katten ikke danner denne selv, må den tilføres gjennom kosten. Animalske råvarer bidrar til ett gunstig nivå av denne aminosyren. Taurinmangel hos katter kan føre til alvorlige sykdommer, blant annet sviktende syn og blindhet, hjerteproblemer, og nedsatt fertilitet.

Vitamin A: Katter kan ikke konvertere karotenoider (kilde til vitamin A) i vegetabilske råvarer til vitamin A. Derfor trenger katter animalske råvarer som i seg selv er rikt på rik på vitamin A. Innmat som for eksempel lever er rik på både Vitamin A og B og inngår i vår kattemat.

Niacin:  Katter kan heller ikke danne B-vitaminet niacin fra aminosyren Tryptofan og er derfor avhengig av gunstig nivå av Niacin i fôret. Lever som finnes i VOM s Kattemat er en god kilde til Niacin.

Arginin: Katter er også sensitive til for lavt innhold av aminosyren Arginin som finnes rikelig i animalske råvarer.

 

Praktisk bruk og foringsråd:

Veiledende fôringsmengde til en normalvektig katt er 4% av kattens vekt. Veier katten 4kg utgjør det 160g VOM kattemat pr dag. Hvor mye katten trenger er avhengig av kattens alder og aktivitetsnivå så det er viktig at du prøver deg frem til hva som er energibehovet til nettopp din katt.

Kattunger spiser opp til 10% av kroppsvekten pr dag. Behovet for VOM Kattemat avtar ettersom katten nærmer seg ferdig utvokst.

Katter liker å spise flere små måltider om dagen. Siden VOM Kattemat er rå ferskvare er det viktig at den ikke står fremme hele dagen. Hold katteskålen ren og tilby katten din fersk mat hver gang. Det er viktig å vaske hender og redskaper og passe på at den rå kattematen ikke kommer i kontakt med andre matvarer i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken. Kattematen skal oppbevares dypfryst. Holdbarheten er to dager tint i kjøleskap. 

Du må gjerne blande VOM Kattemat med annet våtfôr eller tørrfôr til katt.

 

250 gram pølse, Pris kr 18,-

20 stk 250 gram pølser gir 20 % avslag.